İMAM HATİP LİSELERİNİN PROGRAM ÇEŞİTLİLİĞİ

Ortaokul Ve Lise Kademeleri İle İmam Hatip Okulları Liseye Ve Üniversitelerin Bütün Bölümlerine Öğrenci Yetiştiren, Eğitim İçeriği, Özgünlüğü Ve Çeşitliliği İle Markalaşmış Ve Ülkemizin Telif Bir Eğitim Modeli Olmuş Okullardır.

11.12.2023 49

Anadolu imam hatip liselerinde, eğitim ve öğretimde bütüncül bir yaklaşım ortaya konularak aynı çatı altında Temel İslam Bilimleri ve Fen ve Sosyal Bilimler eğitimi verilmekte, 21. yüzyıl becerileri bağlamında öğrencilerin ilgi, kabiliyet ve kariyer hedeflerine göre eğitim alabilecekleri “Program Çeşitliliği” sunulmaktadır. Öğrenciler bu okullarda Temel İslam Bilimleriyle birlikte, Fen ve Sosyal Bilimler, Uluslararası, Yabancı Diller, Mûsikî, Spor, Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar, Hafızlık, Teknoloji proje ve programlarından yararlanabilmektedir.

Okulumuz rehber öğretmeni tarafından 8. Sınıf öğrencilerimize ve velilerine imam hatip liselerinin program çeşitliliği konulu seminer düzenlenmiş ve pano, afiş gibi çalışmalarla tanıtımlar yapılmıştır.

Program Çeşitliliği Klavuzu için tıklayınız

Program Çeşitliliğine Sahip İmam Hatip Okulları Listesi için tıklayınız